Novosti

Nedjelja, 20 Rujan 2020 08:45

Župa dubrovačka u novu sezonu s novom momčadi - Karabogdan: Spremni smo za sam vrh tablice

Danas počinje nova sezona 1. Županijske nogometne lige koju seniori Župe dubrovačke otvaraju utakmicom protiv Hajduka u Vela Luci na igralištu Močni laz popodne u 16:30 sati.

Prva momčad Župe dubrovačke će na svojoj prvoj službenoj utakmici nakon više od sedam mjeseci istrčati u potpuno novom sastavu u odnosu na ekipu koja je igrala do početka pandemije. U ekipi više nisu Frano Mrđen, Ivan Kalauz, Matej Perić, Nikola Đurić, Mato Šimunović, Marijo Bartulović i Ivan Ferenc, a došli su Stanislav Vasilj napadač iz Neretvanca Opuzen, Ivan Šutalo stoper iz Žrnova, vezni igrač Orsat Kljajić, napadač Stjepan (Duje) Rezo, u klub su se vratili Luka Papac i Zvonimir Čikato, a pred sam početak prvenstva napad momčadi trenera Josipa Papića je pojačao i Bruno Pralas iz GOŠK Dubrovnika 1919. U prva dva kola prije povratka na studij u Zagreb Papiću je na raspolaganju biti i Bruno Lonza.

- Imamo 22 igrača u seniorskoj ekipi, ali 1.kolo u Vela luci ne mogu igrati kapetan Kajba, Rezo, Pralas, Miletic-Dri, Prkut ... što zbog ozljeda. što zbog kartona. Međutim i bez njih imamo dovoljan broj igrača koji su spremni za nastup. Tu su i igrači naše juniorske ekipe koji su nam nedjeljom na raspolaganju poput Radića, Franića, Daba, Omerovića, Jovanovića, Milića ... Smatram da je prijelazni rok odrađen dobro, na treninzima je uvijek 16,17 igrača, neki treniraju ujutro, prvenstvo je dugo, ima dobrih ekipa, ali mislimo da je naša ekipa spremna za sami vrh tablice - rekao je sportski direktor župskog kluba Ivica Karabogdan.

S obzirom da se je klub prilično pojačao i to dovođenjem poznatih imena s trećeligaških travnjaka, neizbježno je pitanje razmišlja li se o višem rangu natjecanja - Trećoj HNL Jug.

- Što se tiče većeg ranga, kad se stvore uvjeti, smatram da NK Župa dubrovačka zaslužuje i da treba igrati rang više na osnovu svega što se uradilo, što se radi i što će se raditi, a najviše na osnovu omladinskog pogona koji na današnji dan broji 278 dječaka i djevojčica. U vezi uvjeta prvenstveno mislim na infrastrukturu od terena, tribina, svlačionica, pa do financijskog dijela koji mora biti veći nego kod drugih jer smo dalje od drugih. Naravno trebalo bi pojačati i igrački kadar, a ujedno i da se tu u krugu i fokusu nalazi i naš omladinski pogon jer je to preduvjet za sve - zaključio je Karabogdan.

Raspored treninga

treningbanner2

Nogometni klub Župa dubrovačka

Član županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije

Osnovan 1971. godine
Igralište: Tarantela, Čibača - Župa dubrovačka

Kontakt info

A: Put dr. Ante Starčevića 105, Čibača, 20207 Mlini

Đuro Lonza, Predsjednik kluba
E: uprava@nk-zupadubrovacka.hr

Ile Katić, Tajnik kluba
E: tajnistvo@nk-zupadubrovacka.hr
M: +385 91 411 1557

Ivica Karabogdan, Voditelj škole nogometa
E: skola@nk-zupadubrovacka.hr
M: +385 98 227 530